Stadspark Natuurlijk! in het nieuws

Buurten vrezen nog meer overlast door mega-concertplannen in het Stadspark, <a href="http://&lt;!– wp:paragraph –> <p><strong><a href="https://dvhn.nl/groningen/Buurten-rond-Stadspark-vrezen-nog-meer-overlast-door-mega-concertplannen-27130095.html">Omliggende wijken vrezen toename overlast door de ambi</a>tieuze concertplannen voor de Drafbaan</strong>, zo staat in het Dagblad van het Noorden te lezen. Verslaggever Erik van der Veen sprak met manon van der Meulen van Stadspark Natuurlijk! en citeert uit haar mond: Het is nu al een dikke bende", en </p> kopt het Dagblad van het Noorden op 1 november 2021. Verslaggever Erik van der Veen sprak met Manon van der Meulen van Stadspark Natuurlijk! en geeft de zorgen weer die omwonenden uit nabije maar ook verder gelegen wijken kwelt. Immers, in het verleden bleek al dat er geen adequate handhaving is op overlast door zowel muziek, zwerfafval als terugkerend publiek dat zich misdraagt. Het zal alleen maar erger worden en overleg met de gemeente levert niets op.

Het nieuws dat Stadspark Natuurlijk! een vereniging is geworden, wordt ook door de plaatselijke media opgepikt. Lees hier het bericht dat Oogtv er op 27-8-2021 aan wijdde.

Op 29 mei houdt Stadspark Natuurlijk! een schoonmaakactie in het Stadspark, om op een positieve manier aandacht te geven aan het verzet tegen de plannen van de gemeente om het park in een pretpark te veranderen. Oogtv besteedt er als volgt aandacht aan.

Op 6 mei besteedde RTVNoord uitgebreid aandacht aan de plannen voor een openluchtbioscoop in het Stadspark naast de Kinderboerderij. Ook Stadspark Natuurlijk! werd gevraagd naar onze mening.

Naar aanleiding van ons blog op 3 mei interviewde Oogtv Stadspark Natuurlijk! over de inspraak van de Stadjers bij de plannen voor het Stadspark en de Drafbaan. Bekijk hier het filmpje met het interview.

De Buurtkrant van wijk De Buitenhof besteedt in maart ’21 aandacht aan de plannen voor het Stadspark met interviews met wethouder Inge Jongman, voorstander Rutger Noordam en tegenstander Manon van der Meulen van Stadspark Natuurlijk!

Onze flyeractie is ook in de media niet onopgemerkt gebleven: zie dit artikel op de site van Oogtv van 3-2-21. Een dag later werd het flyeren met de camera gevolgd, klik hier voor het fragment op Oogtv van 4-2-21 februari

En ook bij Karel op Noord mochten we ons verhaal doen. Vanaf 20.11 hoor je Manon en Alfred op de radio van RTVNoord uitleggen waarom we ons zorgen maken.

De wijkkrant De Zuidwester van de zuidelijke stadswijken Corpus den Hoorn en het Hoornse Meer sprak met Manon en Lucy over de oprichting van actiegroep Stadspark Natuurlijk! Lees hier het interview.

Voor een artikel over het bedroevende peil van burgerinspraak in de gemeente Groningen, sprak Bram Hulzebos met o.a. Stadspark Natuurlijk! Het artikel werd (met filmpje) op 21-11-2020 op de site van de Gezinsbode gepubliceerd.

Als reactie op een brief die de gemeente op 30 september aan bezorgde omwonenden stuurde, zond Stadspark Natuurlijk! op 5 oktober een open brief aan wethouder Chakor. In dit item van Oog-tv lichten Manon en Lucy ons standpunt toe.

In de Gezinsbode van 7 oktober besteedde Bram Hulzebos uitgebreid aandacht aan de open brief. Lees hier zijn artikel in de Gezinsbode.

Stadspark Natuurlijk! maakte de oprichting bekend via een persbericht. Oog-tv besteedde er op 22 september als volgt aandacht aan.