Nieuws van Stadspark Natuurlijk!

De eerste Nieuwsbrief van 2023 is verschenen. Met een kort verslag van ons gesprek met de wethouder, de laatste ontwikkelingen rond buitenbioscoop en skatepark en zorgen over de overlast van technofeesten in het gebouw van de Drafbaan. Klik hier om Nieuwsbrief nr. 13 te lezen.

Nieuwjaarswandeling 2023

Op 19 februari heeft Stadspark Natuurlijk! een boeiende wandeling gemaakt door het Stadspark. Aanleiding was een initiatief van enkele leden om in het park een mooie wandelroute uit te stippelen waarin tal van bijzonderheden onder de aandacht worden gebracht. Normaal gesproken zou je er gewoon aan voorbij lopen, maar dankzij de routebeschrijving vallen je plotseling dingen op waar je nooit eerder over na hebt gedacht. Ook kritische deelnemers die het park wel dachten te kennen, kregen veel nieuwe dingen te horen en te zien. Zo weten we nu bijvoorbeeld wat er zo bijzonder is aan de betonnen constructie van de oudste bruggetjes, hebben we de omvang van de oudste boom van het park gemeten en geleerd hoe de eekhoorns en de Vlaamse gaaien meehelpen in de strijd tegen de ontbossing. Het was een prachtige wandeling, die ongeveer anderhalf uur duurde en afgesloten werd in Paviljoen ’t Groene Hart bij de Kinderboerderij.

De initiatiefnemers worden hartelijk bedankt voor deze eerste mooie cultuur-natuur route door het park. Laten we hopen dat de gemeente het balletje oppakt en bereid is om samen met de initiatiefnemers een aantal wandelroutes uit te zetten, zodat veel meer mensen kunnen genieten van wat het park tijdens een gezonde wandeling allemaal te bieden heeft.

De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door Menno van der Wis en Lucy Pijttersen