Agenda

EVENEMENTEN

Welke evenementen staan er in het park gepland? Klik op de site van de evenementenkalender.

Voor alle evenementen waar een vergunning voor is verleend geldt dat je bij de gemeente overlast kunt melden. Tijdens het evenement kun je het telefonisch melden bij: 050 367 11 33.

Digitaal melden kan ook: ga naar de gemeentelijke site Overlast en zorg melden en klik via het rode balkje van “Overlast melden” door naar het formulier. Het nadeel is dat er niet meteen iets met je klacht kan gebeuren; het voordeel is dat je een ontvangstbevestiging krijgt en daarmee later kunt aantonen dat je een klacht hebt ingediend. (Tip: je kunt natuurlijk ook beide doen- telefonisch én digitaal!)

En wil je op de hoogte blijven van alle aangevraagde vergunningen voor evenementen, ga dan naar de site van bekendmakingen en regelingen en meld je aan om notificaties te ontvangen

Ervaar je overlast van feesten of bijeenkomsten die niet op de evenementenkalender staan, dan gaat het waarschijnlijk a) om een besloten feest, of b) om een illegaal feest. Telefonisch kun je dan geen klacht indienen bij de gemeente, maar moet je de politie bellen op 0900-8844. Wel kun je bij de gemeente een digitale melding doen via de gemeentelijke site overlast en zorg. Ook al gebeurt er dan niet onmiddellijk iets tegen de overlast, je melding draagt bij aan het beeld dat de gemeente krijgt van alle overlast die mensen ervaren. En dankzij de ontvangstbevestiging krijg je zelf ook het bewijs in handen dat je een klacht tegen overlast hebt ingediend.

STADSPARK

Wat zijn de plannen van de gemeente voor het Stadspark? Vind deze informatie en meer op de site van de gemeente: https://gemeente.groningen.nl/stadspark

POLITIEK ALGEMEEN

Waar praat de gemeenteraad van Groningen over en wanneer? Kijk hier voor de algemene link naar de site van de gemeenteraad.