Stadspark Natuurlijk! wordt een vereniging

ACTIEGROEP STADSPARK NATUURLIJK! WORDT EEN VERENIGING

Op 24 augustus van dit jaar is in Groningen de Vereniging Stadspark Natuurlijk! opgericht. Deze vereniging wil de belangen behartigen van alle Stadjers die lijden onder de overlast van evenementen op de voormalige drafbaan in het Stadspark en die het karakter van het Stadspark als rustig natuurgebied voor kleinschalige en individuele recreatie willen behouden.

De vereniging is de formele opvolger van de gelijknamige actiegroep die in het najaar van 2020 was opgericht. Hoewel Stadspark Natuurlijk! veel sympathie genoot bij de Stadjers, werd ze als actiegroep door de gemeente niet als een volwaardige gesprekspartner beschouwd en zette het college de ambitieuze plannen zonder aanpassingen door, ook al waren deze plannen volgens deskundige Maarten Hoekstra op een uiterst discutabele businesscase gebaseerd, zoals te lezen stond in een artikel van Bram Hulzebos in de Groninger Gezinsbode van 25-8-2020.

Om de belangen van haar aanhang serieus te kunnen behartigen besloten de mensen achter de actiegroep een vereniging op te richten, die als rechtspersoon wel de formele status van een belangenbehartiger heeft. Op 24 augustus werden de statuten aangenomen en het bestuur benoemd, waarna de Vereniging Stadspark Natuurlijk! een feit was. Op het moment van oprichting telde de vereniging 45 leden, uit 12 wijken van de stad Groningen, allen Stadjers die zich zorgen maken over de gevolgen die de grootse plannen van het college voor de leefkwaliteit in hun wijken zal hebben.

De Vereniging Stadspark Natuurlijk! wil met de gemeente in gesprek om te overleggen hoe de negatieve impact van de evenementen op omwonenden in de nabije, maar ook veel verder gelegen wijken het beste kan worden aangepakt. Ook zal de Vereniging het belang blijven benadrukken van het behoud van het Stadspark als rustig, groen natuurgebied voor het welzijn van alle Stadjers.

Het lidmaatschap van de vereniging staat open voor alle Stadjers die het doel van vereniging onderschrijven.  Om de drempel voor iedere Stadjer zo laag mogelijk te houden heeft de vereniging besloten geen contributie te heffen.

Een gedachte over “Stadspark Natuurlijk! wordt een vereniging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s