Motie van Incompetentie

Welkom op de site van Stadspark Natuurlijk! Op déze plek vind je ons blog met regelmatig een nieuw bericht over de ontwikkelingen rondom de Drafbaan en de besluitvorming over het Stadspark. Wie wij zijn en waarom we deze actiegroep hebben opgericht kun je lezen op de pagina “Wie zijn wij”. Wil je contact met ons, ga dan naar de pagina “Contact en Credits“. Het laatste nieuws over het park in kranten en nieuwssites vind je op “Nieuws uit de media

Op 2 juni werd in de gemeenteraad het laatste debat over de toekomst van de Drafbaan en het Stadspark gevoerd met aansluitend de stemming.

De oppositie zat er klaar voor en had heel wat moties ingediend die ervoor konden zorgen dat de plannen van het college niet door zouden gaan of op zijn minst dat de pijn verzacht zou worden. Maar zoals – helaas – te verwachten viel, hielden coalitiepartijen Groen Links, PvdA, D66 en Christenunie hun poot stijf en steunden zij het college in alles, ook al hadden diverse oppositieleden het woord “incompetentie” genoemd, waarbij ze refereerden aan de warrige woordvoering van de wethouders. De Stadspartij had zelfs overwogen een niet-bestaande “motie van incompetentie” in te dienen

Hoe incompetent, tegenstrijdig in hun betoog of niet op de hoogte van de feiten de wethouders ook waren, de plannen van het college voor het definitief stoppen met de Drafsport in Groningen en het veranderen van het groene Stadspark in een pretpark waar plaats zal zijn voor rust én reuring en de biodiversiteit zal worden versterkt, kunnen gewoon doorgaan. Hoe die tegenstrijdige doelen te verenigen zijn is een vraag waar de nog op te richten “Stadsparkcommissie” zich nader over zal buigen. Gezien de ervaringen uit het verleden met de Klankbordgroep en de inspraak op de Herijkingsvisie hebben wij daar weinig vertrouwen in. Weliswaar hebben we zelf op het vormen van een Stadsparkcommissie aangedrongen, maar of die in de regie van de gemeente de opzet en het mandaat zal krijgen zoals het ons voor ogen staat, valt te betwijfelen. Maar wie weet slaagt de gemeente erin ons positief te verrassen?

Slechts één motie haalde het: die had te maken met de overlast. De gemeente moet elk jaar onderzoeken of er overlast plaatsvindt, en als dat zo is, voorstellen doen die ervoor kunnen zorgen dat er minder overlast is.

Dat is uiteindelijk het effect geweest van onze inspanningen: dat de overlast door evenementen eindelijk op de kaart staat. Niet eens dat deze nu al erkend wordt, immers, er moet eerst onderzoek naar worden gedaan, of om het in de woorden van de motie uit te drukken: “er moet een transparant monitoringsprogramma worden uitgevoerd op het effect van omwonenden door evenementen”, maar laten we niet al te negatief zijn, het woord overlast staat eindelijk op de kaart.

Wat ons betreft kan dat monitoringsprogramma op 28 augustus a.s. al beginnen, als de tweede editie van Hullabaloo op de Drafbaan plaatsvindt, ondanks het feit dat de Vereeniging van Volksvermaken ook dit jaar de viering van Bommen Berend bescheiden wil houden en geen grote publieksevenementen wil toestaan. Of zou daar geen publiek bij mogen komen?

Stadspark Natuurlijk! gaat zich beraden op wat we verder kunnen gaan doen nu we er niet in zijn geslaagd voldoende raadsleden ervan te overtuigen dat de plannen voor de Drafbaan en het Stadspark slecht zijn voor de natuur, de rust en de omwonenden. Even geduld dus, maar we blijven strijdbaar!

3 gedachtes over “Motie van Incompetentie

 1. Ron heinis

  Waar blijft de burgermeester van alle groningers in deze kwestie hij accepteert dat wethouders op eigen naam ernstige foutieve informatie verschaffen ,waardoor verschillende partijen aanhaken,een grof schandaal naar de democratie,hij had allang moeten ingrijpen,nu is het te laat

  Like

 2. Rob Zonneveld

  Geld wat stom is maakt recht wat krom is. Bestuurders die geen verantwoordelijkheid hebben kunnen doen wat ze willen. Een onderzoek wat deze bestuurders voor beweegredenen hebben kan de zaak niet meer redden, maar zou best interessant zijn te weten.

  Like

 3. Menno van der Wis

  Gemeentelijke plannen: Van Stiltegebied naar Pretpark.

  EIGENTIJDS
  Laatst reed ik weer eens door het Stadspark
  Rust, zingende vogels en mooi Groen
  Maar plotseling, als een openbaring
  zag ik het Gemeentelijk Licht
  Dit is niet meer van Deze Tijd!

  In plaats van al dat onnodig Gezang en Groene geuren
  Benzine- en Frituurdampen
  Gitaar- en Drumklanken
  24 uur, want vooral ’s nachts is dat erg romantisch

  Dan ook maar ferm aangepakt, de Bijl erin
  Valt veel te kappen! Da’s mooi
  Het Driebondsbos, de Vloeivelden bij het Suikerterrein
  Wat nou Vogel Paradijs? Een Mus is toch ook een vogel!
  En, trouwens, heel veel vogels komen hier
  als een soort vluchteling
  uit verre landen. Zonder vergunning!

  Doordenken, met de Tijd mee gaan!
  Ons Hugo gaf het al aan
  over Kunst & Cultuur
  Deze diepgang volgend:
  Vogelgeluiden kun je ook Online beluisteren

  Nu nog de met het prachtig doordachte front
  erg lelijk contrasterende toren van de A-kerk
  een Eigentijdse invulling geven

  Menno van der Wis
  Groningen

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s