Elk weekend herrie is volgens de wethouder “af en toe een feestje”

Afgelopen vrijdag voelde journalist Bram Hulzebos Glimina Chakor, de wethouder van evenementen, aan de tand over het evenementenbeleid in het Stadspark.

Het werd een opzienbarend interview, in meerdere opzichten. Ten eerste kwam de wethouder onthutsend naïef over toen ze sprak over de weerstand die haar beleid bij de omwonenden had opgeroepen. “We willen gewoon af en toe een feestje”, was haar commentaar toen haar werd voorgehouden dat 12 geluidsdagen op de voormalige Drafbaan plus 12 geluidsdagen elders in het park moeilijk kon worden uitgelegd als “af en toe”. Over de herrie en andere overlast die deze feestjes met zich meebrengen, had ze het niet.

Ten tweede leek de wethouder niet helemaal te begrijpen hoe dat nou zat met het bestemmingsplan. In het bestemmingsplan staat namelijk dat er in het Stadspark en dan met name op de Drafbaan, 12 geluidsdagen zijn toegestaan. De rest van het park heeft de bestemming “groen”, en dat betekent simpelweg geen luidruchtige feestjes. “Ja, maar we hebben ook nog een evenementenbeleid,” wierp de wethouder tegen. Alsof dan het bestemmingsplan niet meer meetelt.

Nee mevrouw Chakor, als u elders in het park een “feestje” wilt geven, moet er eerst voor elk feestje afzonderlijk een omgevingsvergunning worden aangevraagd, dit om o.a. de leefkwaliteit van omwonenden te bewaken. Dat houdt in dat er onderzoek moet worden gedaan naar de gevolgen van het specifieke evenement voor o.a. milieukwaliteit, landschap, en flora- en fauna. Bovendien is er inspraak en overleg met burgers vereist. Dus dat gebeurt niet zomaar, een al dan niet herijkte visie Stadspark ten spijt. Zo zit het, mevrouw Chakor. Punt. Punt. Punt.

Ten slotte verklaarde ze “trots” te zijn op de boterzachte businesscase die door vriend en vijand werd gekraakt. Het doet de vraag rijzen of mevrouw Chakor wel weet waar ze mee bezig is.

Maar gelukkig wil ze het er nog wel over hebben met de inwoners…

Lees het interview van Bram Hulzebos in de Gezinsbode via deze link.

Update 27-10-20: Gezinsbode: Stadspartij gaat vragen stellen over 12 herriedagen buiten de Drafbaan.

en OOGtv: Wethouder vergaloppeert zich in interview

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s