Stadspark Natuurlijk!

Het Stadspark in Groningen: een geschenk van grootindustrieel Jan Evert Scholten aan de stad om de gewone Stadjers dicht bij huis een plek in de vrije natuur te gunnen waar zij konden ontspannen in de frisse lucht.

Jan Evert Scholten

Thans een charmant parkbos waar natuurliefhebbers en wandelaars genieten van de mooie natuur en de rust. De kinderboerderij met de speeltuin is een begrip in Stad en omlangs is er een prachtig natuureducatiecentrum geopend. Verderop in het park is er een leuke hondenspeeltuin die aansluit bij een 1,5 km lange loslooproute. En de grote grasvelden bieden ruimte voor sport en spel, op een speciaal parcours kun je discgolfen en overal is er plaats om met grote en kleine groepen te picknicken of een balletje te trappen.

Op de drafbaan werden meer dan 100 jaar draverijen gehouden, totdat op 9 september 2020 de gemeenteraad van Groningen besloot het contract met de Drafvereniging op te zeggen. Op de vrijgekomen ruimte wil men een evenemententerrein realiseren voor minimaal 12 openlucht muziekfestivals met tot 75.000 man publiek. Het moet het groenste en duurzaamste evenemententerrein van Nederland worden.

Wat de gewone Stadjers daarvan vinden, wordt niet gevraagd. Wat de natuurliefhebbers en de wandelaars ervan vinden, wordt niet gevraagd. Wat de omwonenden ervan vinden, wordt niet gevraagd. In plaats daarvan wordt steevast het mantra “Evenementen zijn goed voor de stad” in de mond genomen.

Om hier tegenwicht aan te bieden is de actiegroep Stadspark Natuurlijk! opgericht. In het menu linksboven kun je doorklikken naar verschillende pagina’s waar meer informatie over onze acties en over het Stadspark zelf is te vinden. En heb je vragen, opmerkingen of anderszins, neem dan via het contactformulier contact met ons op.

Met strijdbare groet,

de oprichters van Stadspark Natuurlijk!

Discgolfen, de nieuwste activiteit voor jong en oud

Een gedachte over “Stadspark Natuurlijk!

  1. Ton

    12 x lawaai overlast lijkt mij meer dan genoeg.(minder mag ook) Het is ook onzin om het STADSPARK van Groningen (de naam zegt het al) te gebruiken om mensen uit de regio te trekken met evenementen (denk ook even aan de huidige pandemie).
    Maak van de drafbaan sportvelden voor de kinderen, jeugd en jongeren + ouderen. Laagdrempelig zodat ook mensen met een klein inkomen er gebruik van kan maken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s